Wednesday, February 2, 2011

Holmestrand Høyre vs Skolens Venner


Innlegget nedenfor stod på trykk i Jarlsberg Avis 1. feb. 2011, og oppsummerer en lokal skoledebatt. Hva som kommer i avisens nettutgave virker tilfeldig, men jeg har funnet følgende for de som vil se på en skoledebatt utenfra. 

Holmestrand Høyre vs Skolens (u)Venner
 Gjennom sommeren, høsten og vinteren har Jarlsbergs lesere fått erfare at det ihvertfall ikke er noen form for begrensning på ytringsfriheten til skolens venner i Hillestad.  Problemet er at dette gir en ensidig fokusering på lokalisering av en barneskole.  Norsk skole og Holmestrandsskolen står overfor de samme utfordringene, den kan bli bedre. Vi tror at det er en sammenheng mellom de ressurser som blir på brukt skolens innhold, og de resultater den skaper. Vi stod foran et valg mellom satsing på innhold eller lokalisering.

Vi har gjort en helhetsvurdering av skolestrukturen i Holmestrand og kommet til at vi kan få en bedre skole hvis vi samler kreftene på tre barneskoler, og nedlegger de to minste. At det er mindre driftskostnader forbundet med å drive tre skoler enn fem skoler trenger man ikke noen høyere utdannelse for å forstå.
Vi får nå flere lærere pr. klasse i Holmestrand, den nest viktigste faktoren til bedre resultater  i skolen. Kvaliteteten på den utdannelse vi tilbyr våre barn har vært det viktigste grunnlaget for vår beslutning om endring av skolestrukturen. To parallell barneskoler skaper grunnlag for et bedre fagmiljø.

Høyre har i samarbeid med ledelsen i kommunen, de ansatte og et flertall i bystyret,  tatt en rekke grep i inneværende periode for å forbedre ulike forhold i Holmestrand kommune. Vi har en ungdomsskole i Holmestrand, for noen år siden var den blant de dårligste i Vestfold, idag er den blant topp tre. Og Høyre har vært en politisk nøkkelspiller på fylkesnivå slik at vi til slutt fikk til et flott byggeprosjekt, og utvikling av skoleområdet.

Sammen kan vi også få til en reise for barneskolene i Holmestrand. Da nytter det ikke med lokal skolesak som om Hillestad ikke er en del av Holmestrand kommune. Vi har et felles ansvar for alle kommunale tilbud i Holmestrand. Skolens venner i Hillestad, sammen med enkelte politikere fra mindretallet i Bystyret ønsker å legge opp til en politisk omkamp. Høyre respekterer de beslutninger flertallet kommer til, og forholder oss til det til enhver tid, uansett hvilken sak det gjelder. Det har også Ap tradisjoner for.
Jeg skal være ydmyk og erkjenne at jeg kunne ha ordlagt meg annerledes i den offentlige debatten, men som parti har vi jobbet oss frem til et standpunkt gjennom en grundig prosess, og den beslutningen har våre representanter  fulgt opp. 

Jeg har hatt mange eposter, telefoner og møter med skolens venner privat, det har jeg oppfattet som engasjerte og konstruktive innspill, selv om våre vurderinger er forskjellige.  Hvorfor angriper dere Høyre når vi har jobbet oss frem til et samlet og klart standpunkt  for et bedre innhold i skolen ? Vi er dessverre langt unna noe flertall i bystyret i  inneværende periode, og må arbeide ut fra det. Det er ikke alltid like lett, men en spennende utfordring.

Høyre gikk til valg på et helhetlig program hvor bedre innhold i skolen er et av målene. Våre standpunkter og vedtak i bystyret  er i tråd med vårt program.

No comments: