Friday, June 19, 2009

Til minne om Gudmund Vatnar

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Gudmund Vatnar mistet livet i en ulykke under arbeid i skogen 68 år gammel.

I arbeidet med skogen praktiserte han forvaltningstanken. Skogen krever langsiktig pleie og systematisk arbeid for at generasjonene etter skal høste resultatene. I dette arbeidet fant han mye god mening med livet, derfor gjør det også et mektig inntrykk når arbeid i skogen skulle bli hans siste virke.

Gudmund hadde et genuint engasjement i det han foretok seg. I kommunestyret satt han for Senterpartiet i to perioder og var medlem i kulturstyret. Fra kommunestyresalen er vi fortsatt mange som husker med glede hans innlegg. Hans veloverveide sysnspunkter ble presentert med en humor som bare et alvorlig engasjert menneske kan.

Vi satt sammen i bystyret i to perioder, og en gang iblant kunne han gi uttrykk for at han egentlig ikke oppfattet seg som en politiker. Han resonnerte og ga til kjenne sine synspunkter på en måte som skilte han fra "politikersnakket" som til tider forekommer i dette forum. Gudmunds innlegg bidro ofte til en god tone i et kollegium hvor standpunkter skal brytes.

Gudmund var tidlig ute med egenprodusert webside Gudmunds hjørne Her ga han til kjenne noen av de mange tanker og interesser som hadde stor betydning for ham.

Det var en gledens dag da familien Vatnar etter mange års forpaktning fikk kjøpt prestegården. Familien har i mange år drevet både Hvittingsrud i Hillestad og prestegården i Botne, og Gudmund praktiserte ideer om både enklere og bedre metoder i driften av jord og skog. Samtidig var det aldri noen tvil om hans solide historiske forankring og betydningen av å bringe gamle kvaliteter og verdier videre.

Med takk for innsatsen for fellesskapet lyser vi fred over Gudmund Vatnars minne.

Rolf A. Hillestad
bystyre kollega og leder i Holmestrand Høyre

No comments: