Wednesday, August 24, 2011

Godt kommunevalg !

Det vil komme flere innlegg frem til valget om hvorfor jeg anbefaler Holmestrands innbyggere å stemme Høyre. Dette innlegget er en litt lengere utgave av det som stod på trykk i Jarlsberg Avis 23. aug. 2011 Som kandidat finner du meg på TV2 velgerguide

Holmestrand Høyre er spent på hvordan valgets resultater blir denne gang i Holmestrand. I virkeligheten har Høyres samarbeidspartnerene vært i mindretall i den perioden vi nå har bak oss. Til tross for et politisk mindretall har Høyre samlet flertall i bystyret i absolutt de fleste og viktige sakene. En av årsakene til dette er at vi ved forrige valg hadde direkte ordførervalg, som ga oss en dyktig ledelse med Høyres Alf Johan Svele, og som vi mener har gitt resultater.

Holmestrandsfjorden
Hvem som skal bli ordfører i neste periode blir denne gang ikke avgjort ved direkte valg. Denne gang må du også stemme på det partiet du vil ha ordfører fra. Høyre har gjort sin del av jobben og renominert  Alf Johan som vår ordførerkandidat. Listen har både nye kandidater og unge kandidater som er engasjerte personer, og listen har både kandidater med erfaring fra kommunepolitikken og kandidater som har annen erfaring. Vi har faktisk den største listen av alle partier i Holmestrand. Denne listen håper vi mange av velgerene vil benytte denne gangen. Selv om det for noen kan være litt uvant.

Hvis du tror at kommunepolitikere ikke har innflytelse, tar du feil. Se på de resultatene vi har fått til i den siste perioden. Resultatene har kommet etter beslutninger som alle politikere i Holmestrand har vært med på, men vi kan love at de politiske resultatene ikke har kommet av seg selv. Når mindretall blir flertall, så er det fordi andre partier sprekker. Flere av våre konkurrerende partier har i denne perioden hatt utmeldinger. Og det har i disse partiene vært store endringer i løpet av valgperioden. Ønsker du en ordfører som har sittet sentralt i disse splittelsene ?

Arbeiderpartiet flagger sine ordførerambisjoner  og jeg vil benytte anledningen til å minne om hva forrige Ap ordfører sa til Jarlsberg: ”Det er ingen som vil samarbeide med oss i Holmestrand”. En periode senere skriver Alf Johan i sitt første politiske regnskap ”Sammen med Hof og Re har vi fått til mer enn selv en stor optimist som meg trodde vi skulle klare.” Det var ikke Høyre som oppfant 3-kommunesamarbeidet, men det var vi som bidro til at samarbeidet har fått et interessant og levedyktig innhold til glede for innbyggere og ansatte i de 3 kommunene.

Visjoner
Vi må ha politikere med visjoner og mål, og evne til å skape resultater. Med Alf Johan som ordfører har det blitt skapt en entusiasme og glød i kommunen, som jeg ikke har sett maken til i alle de årene jeg har vært med.
Høyres visjoner for Holmestrand er mange, men de viktigste er :
  • ·         Bedre kommune økonomi som gir handlingsrom for tiltak i kommunale tjenester
  • ·         Et bedre skole og barnehagetilbud til alle barn og unge i kommunen
  • ·         Et godt samarbeid og dyktig ledelse av Holmestrand kommune på alle nivåer
  • ·         Et velfungerende omsorgstilbud tilpasset den enkelte
Styrke
Styrken i kommunen avgjøres av hvilke handlinger vi setter ut i livet, og ikke hvilke gode intensjoner man har. Vi trenger derfor politikere som kan realisere en mangeårig havneplan og sørge for at gravemaskinene kommer igang i Havnegaten. Og endelig har vi også fått istand et samarbeid med båtforeningene som gjør at vi fremskynder oppgradering av småbåthavnen med 4 år.

Vi har i inneværende periode fått på plass en stor fylkeskommunal investering på Holmestrand videregående skole, og et stort nytt felles bygg med Holmestrand ungdomsskole og en ny idrettshall i tilknytning til Høyanghallen.

Høyre har stått sammen med resten av Vestfold og vi har endelig fått gjennomført gode lokale prosesser som utnytter de mulighetene jernbaneutbyggingen gir oss. Utvalget for Regulering og Kommunalteknikk har forberedt mange og store saker for bystyret.

Samarbeid
Nøkkelen til disse resultatene er samarbeid på alle nivåer og dyktige personer på alle nivåer. Vi håper på en betydelig styrking av Høyre i neste periode slik at vi går fra politisk mindretall til politisk flertall sammen med våre naturlige samarbeidspartnere i Frp, Krf og V. Men vi åpner også for å gi andre politiske partier posisjoner når den politiske kabalen skal forhandles etter valget. Det er for oss ikke noe mål at Høyres representanter skal fylle alle posisjoner hvis vi gjør vårt drømmevalg. Det viktigste er at Holmestrands politiske ledelse har både personer og representativitet på plass. Politikkens innhold vil uansett styres av det valgte politiske flertall i bystyret.

Samarbeid er også et nøkkelord når det gjelder de som jobber i Holmestrand kommune. Høyre tror at en klar politisk ledelse også gir resultater gjennom bedre resultater og større kreativitet blant de som er ansatt. Holmestrand kommune har gjennomgått stor endringer i ledelsen i inneværende periode. Vi mener dette har vist seg å være endringer som gir bedre resultater.

Vi er ikke ferdig med forbedringene hverken politisk eller administrativt. Derfor ber vi om velgerenes tillit til å fortsette arbeidet.

Samarbeid gjelder ikke bare innad i kommunen, men også til det landet vi alle er en del av. Sammen med kommunevalget er det også fylkestingsvalg og Holmestrand Høyre er også godt representert på fylkesnivå. Fylkeskommunen setter mange rammer og premisser for kommunene, og det er en viktig arena for oss å ha innflytelse på. Høyre mener at kommunene er byggestenene i dette samarbeidet og vil bidra til en god utvikling for regionen vår.

Programmet til Holmestrand Høyre er lett tilgjengelig og kommer også i din postkasse før valget. Vi håper du setter pris på noe av det vi har gjort, og bidrar med nye utfordringer vi skal jobbe med. Vi er opptatt av at vi har ansvar for hele kommunen, og alle innbyggere, enten de er unge, midt i livet eller godt voksne. Vårt program inneholder målene for den kommende perioden. Målene er konkrete og positive. Vi er for en bedre skole, og vi har en plan for hvordan vi skal få det til. Og vi skal holde orden på økonomien uten å innføre eiendomsskatt på boliger. Som velger skal du vite hvilke standpunkter Høyre står for.

Engasjement er viktig for oss som stiller til valg. Men engasjement er også like viktig for alle som skal gå til stemmeurnene den 12. september. Vi skal aldri ta vårt demokrati for gitt. Det fungerer sålenge det er engasjement og oppslutning om prosessene. Derfor håper jeg at vi i år bryter trenden med fallende valgdeltagelse, og at riktig mange denne gangen stemmer på Alf Johan og Holmestrand Høyre i kommunevalget og på Vestfold Høyre ved fylkestingsvalget.

Godt valg !
Hilsen leder i Holmestrand Høyre
Rolf A. Hillestad

No comments: