Wednesday, August 17, 2011

Kindle CloudReader er her !

Planene har vært kjent lenge, men nå er Kindle leseprogram også tilgjengelig i din nettleser hvis du bruker Chrome eller Safari.
Kindle CloudReader Home

Kindle utviklingen er interessant.

Først lanseres Kindle lesebrett, med sort/hvitt og elektronisk blekk. Brettet er integrert tett med Amazon nettbokhandel, som er en enkel bokhandel å kjøpe bøker i. Brettet kommer også med Whispernet som gir adgang til nettet via mobilnettet, men du som kunde trenger ingen avtale med mobilselskapene. Det har Amazon ordnet.

Kindle programvaren er tilgjengelig på flere typer utstyr og flere operativsystemer. Og det beste er at du kan lese de samme bøkene på forskjellige enheter, last ned og du kan lese videre uten internett tilgang på PC eller mobiltelefon. Har du nettilgang engang i blant er det nok til at du kan synkronisere hvor langt du har lest i hver enkelt bok til alle enheter som du har Kindle programvaren på.
Kindle Home

Som jeg har skrevet om før, kjøpsopplevelsen på Amazon er unik. Det vakte derfor stor oppmerksomhet da Apple endret reglene slik at det ikke ble mulig å kjøpe direkte fra Amazon i Kindle app for IOS (iPad og iPhone). Svaret fra Amazon ble å tilby Kindle programvaren i en nettleser, også for IOS plattformene. Konkurransen mellom Apple og Amazon er bra beskrevet i Ebook Wars: The (Amazon) Empire Strikes Back


Nå er den her for Chrome og Safari, og den virker ! Jeg har nå installert Kindle Cloudreader både i Chrome nettleser for Windows og i Safari nettleser for iPad.
Jeg har kjøpt min første bok via Cloud Reader i Chrome. Og jeg kan lese den både i Safari med Cloud Reader på iPad og i Kindle app for iPad. På Kindle brettet mitt, på pcen og mobiltelefonen er selvfølgelig også boken tilgjengelig. Selv om jeg nettopp kjøpte boken med Kindle Cloud Reader på pc med Chrome nettleser og Windows.

Lese de samme bøkene på flere enheter har alltid vært  begrenset til fire Kindle enheter. Cloud Reader ser derimot ut til kun å telle som en enhet. Det er også verdt å merke seg at Kindle Cloud Readers mest interessante egenskap er de gode offline egenskapene på denne webapplikasjonen.

Kindle kritiseres for lukkede formater på bøkene. Med sin tilgjengelighet på mange ulike plattformer har Amazon svart bra på kritikken. Og med programvare som Calibre er det enkelt å konvertere ebøker til formatet som Kindle bruker. Ulempen med selv å konvertere til Kindle format istedet for å kjøpe via Amazon, er at da går vi glipp av all synkroniseringen av bøker mellom de forskjellige Kindle enhetene.

Dessuten er det komplisert å kopiere bøker til Apples iPad og iPhone, men veldig enkelt til en pc og Kindle brett. Opplasting av bøker til Kindle Cloud Reader har jeg foreløpig ikke funnet noen løsning på.

No comments: